Kaj ponujamo

Ljubezen do najmlajših in ljubezen do pristopa montessori nam zagotavlja, da naše delo ni le poklic in služba ampak v vsej meri poklicanost in služenje. Tako smo lahko otroku posvečeni s srcem.

Strokovnost in izobrazba, pogoj za najvišjo raven dela z otroki, je pomemben del naše zaveze. Bogata in raznolika, široka temeljna izobrazba vzgojiteljev, nadgrajena z znanjem pedagogike montessori, pridobljenim s študijem na priznanih domačih in vrhunskih tujih ustanovah ter stremljenje k stalnemu izpopolnjevanju, nam omogoča, da so rezultati ponujenega res v skupno zadovoljstvo nam, otrokom in njihovim staršem.

Program montessori jemljemo resno in ga ponujamo v njegovi izvorni celovitosti. Telesni, intelektualni in duhovni razvoj otrok je podčrtan s posebnimi poudarki na gibanju, uvajanju v tuj jezik ob prisotnosti tuje govorečega vzgojitelja ter glasbenem uvajanju po metodi Edgarja Willemsa.

Izkušnje pomembno prispevajo k delu vzgojiteljev in ustanove. Od otrok se učimo ter spoznano dajemo naprej. V neprestano nadgradnjo že pridobljenih izkušenj stopamo z redno in temeljito refleksijo dela. 

Okolje; v miru podeželja, med griči, reko in polji, s premišljeno urejenim vrtom in igriščem ob Hiši otrok, ki je zasnovana in opremljena s posebnim čutom za delo in bivanje najmlajših. Prostor odlično podpira pristnost programa montessori.

Osebni pristop je posebna dragocenost pedagogike montessori in resnična naravnanost Hiše otrok Antonina. Vsak otrok je edinstven in neprecenljiv. K vam in k otrokom pristopamo osebno, v neposreden in odprt odnos.

Skupnost staršev, otrok, vzgojiteljev ter vseh, ki jih druži pedagogika montessori, bogati v raznolikosti in vzajemni pomoči ter pripomore v veselju poti proti skupnim ciljem.

 

HIŠA OTROK ANTONINA, ZASEBNI VRTEC MONTESSORI

ANTONINA, ZAVOD ZA VZGOJO, IZOBRAŽEVANJE IN DRUŽINO, 
BILJE 30, 5292 RENČE